Vés al contingut

Respon-te tu mateix

2010/06/03

Fa poc van passar l’últim episodi de Lost, soc fan de la sèrie i n’he vist tots els episodis (si, em vaig llevar a les sis per veure el darrer episodi en directe) Personalment penso que el final és molt vàlid tot i que hi ha gent que li retreu que queden moltes coses per explicar, i és veritat, però no veig perquè ha de ser un problema. De vegades la nostra interpretació de les parts sense aclarir pot ser més interessant que les explicacións que ens donin (sinó que els ho diguin als fans d’Star Wars).

"Elo 1800, no està malament per a ser tan petit!"

Portat al món dels escacs aquest afany perquè ens vingui la resposta donada és torna molt perillós, la ment de l’escaquista es rovella ràpidament si només viu a base de certeses, necessitem l’acte de la cerca.

Quan busquem respostes pels nostres mitjans el nostre cervell se’ns  sintonitza, n’activem la part creativa e inquisitiva, que és la mateixa que necessitem per a jugar.

La diferència de nivell entre dos jugadors es podria resumir de la següent manera: el jugador superior sap veure i aprofitar els errors del jugador inferior.

Evidentment quan els jugadors tenen un nivell alt ja no estarem parlant d’una deixada de peça. Una casella dèbil, la manca temporal de coordinació de les peces, a tot això sap treure-li rendiment el jugador experimentat.

Llavors com es descobreixen aquests errors? Doncs no és una cosa que caigui del cel, cal experiència i entrenar la mirada crítica.

Però amb compte,no sempre és bo veure els dos costats de les coses.

Per entrenar la mirada crítica necessitem bones preguntes, del tipus que apareixen quan profunditzes en una qüestió que t’interessa. Aquest procés de buscar preguntes no ha de resultar penós, s’ha de desenvolupar una curiositat natural, potser vulguis analitzar perquè has perdut la darrera partida, potser no entenguis com sempre quedes malament a l’obertura X…

Totes aquestes preguntes les hem de trobar dins nostre i respondre-les amb els mitjans propis, així crearem un hàbit de cerca i pensament crític que ens ajudarà al taulell i a la vida.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: