Vés al contingut

Escaquistes de temps moderns

2010/05/25

Avui en dia ningú creu a ningú, els grans discursos fan aigües per totes bandes.  Sigui perquè les persones s’han tornat menys místiques o més intel·ligents, és molt difícil arrossegar a les masses amb idees com la revolució socialista, l’estat del benestar i en general qualsevol superestructura que vulgui explicar el món modern o crear un sistema de valors únic, alguns teòrics (Gilles Deleuze i Gianni Vattimo, entre d’altres) ho han anomenat Post-modernitat.

Veient aquest fenomen un se sent una miqueta orgullós de la societat actual, és molt difícil renunciar a les idees que ho expliquen tot, igual que és difícil no viure amorrat a la tele o menjar amb mesura, hi han certes coses que quan es fan durant un temps creen addicció, llavors les creiem normals quan són més aviat aberracions, adormiments de la intel·ligència en favor de la vagància.

Ara bé, quan parlem dels jugadors d’escacs és ben clar que encara anem un pas enrere, la raó és ben senzilla, portem massa temps obsessionats amb la idea de resoldre el joc.La invasió de les eines informàtiques i els programes de joc monopolitzen l’escena mundial, els millors jugadors del món han assimilat la manera de jugar dels “Rybka” y “Fritz”.

Obey my command!

La màquina ha fet la seva màgia i ens ha democratitzat en el sentit que ens ha tornat a tots mediocres, seguim els seus dictats, les seves conclusions són les nostres, la seva autoritat és incontestable, si això no és un clar exemple d’intel·ligència adormida ja em direu.

Fa molt temps (ai!, no fa ni quinze anys!), quan el Fritz no era més que un programa petulant en blanc i negre, que s’enrocava en llarg contra la Benoni, és considerava important per guanyar jugar contra l’home, contra la posició i després contra els límits propis. Podem fer servir un ordinador per a jugar contra la posició però per a la resta no ens pot ajudar gaire, com crear problemes al rival i com créixer com a jugadors és el que em proposo descobrir i compartir amb tothom en aquesta pàgina.

Desperta home! A qui vols guanyar?, és humà?, llavors perquè et prepares per jugar contra una màquina o contra el que tu penses que és la veritat absoluta, que no veus que només ataques una part del problema?

Anuncis
No comments yet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: